Zorg en begeleiding bij dementie

Als u zo lang mogelijk verantwoord thuis wilt blijven wonen.

Geheugenstoornissen hebben grote impact op de kwaliteit van leven. De ernst ervan en het feit dat genezing niet mogelijk is, maken deskundige, gespecialiseerde zorg noodzakelijk. Zeker als u zo lang mogelijk verantwoord en prettig thuis wilt blijven wonen.

Met ondersteuning van de gespecialiseerde psychogeriatrische (PG-) zorg van Oprecht Zorgend kan dat en ook met de inzet van technische hulpmiddelen is tegenwoordig heel veel mogelijk. 

Uw vragen beantwoord

Juist bij beginnende dementie is het van groot belang dat u en uw naasten, familie en mantelzorger voldoende uitleg krijgen over de verschijnselen en hoe de ziekte zich ontwikkelt. Ik sta voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Waar nodig geef ik ook tips en informatie over hoe u kunt omgaan met veranderingen in het gedrag of met heftige emoties zoals in de war zijn, angst en boosheid.

Een van de eerste dingen waar Oprecht Zorgend alert op is, is veiligheid. Is er sprake van ongerustheid over onveilige situaties in en rond het huis, dan wordt de woning beoordeeld en deskundig advies gegeven voor een zo veilig mogelijke leefomgeving. Worden medicijnen wel ingenomen, in de juiste hoeveelheid en op het juiste moment? Ik bied graag veiligheid bij het gebruik van medicijnen, bijvoorbeeld door de inzet van technische hulpmiddelen.

Spin in het web

Mensen met dementie kunnen met veel verschillende zorgverleners en instanties te maken krijgen. Oprecht Zorgend kan hierbij hulp bieden. Als vast aanspreekpunt die de spin in het web kan zijn voor een persoon met dementie en zijn of haar naasten. Ik kan de verschillende zorgvragen zoals thuiszorg, dagbesteding en benodigde aanpassingen op elkaar afstemmen en daardoor een belangrijke steun zijn voor u en uw naasten.

Merkt u dat u last krijgt van vergeetachtigheid en maakt u dat onzeker, onveilig of angstig? Maak dan een afspraak met Oprecht Zorgend. U hoeft dit probleem niet alleen aan te pakken.

Wil je meer weten?
Neem contact met me op of bel me!
M: +31 (0)85 902 46 42